in

Geret Bejl objavio kraj karijere!

Geret Bejl objavio kraj karijere!

Geret Bejl završio je fudbalsku karijeru, a potvrdio je to sam objavom na društvenim mrežama.

Možda je i iznenađenje jer sa 33 godine još može da igra fudbal, ali Geret Bejl rešio je da je kraj. A kraj je dočekao kao šampion MLS, a dočekao je i da sa svojim Velsom zaigra na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Proizvod je čuvene Sautemptonove akademije, ali je njegov pravi uspon počeo prelaskom u Totenhem u kome ga je Hari Rednap prebacio na krilo. Postao je prvi čovek koji je plaćen više od 100 miliona evra kada je prešao u Real sa kojim je osvojio pet Liga šampiona, tri Primere, jeda Kup kralja, jedan Superkup Španije, tri Superkupa Evrope i tri pehara Svetskog klupskog prvenstva.

Pratiće ga i epizoda sa kraja boravka u Madridu koja može da stane u natpis koji je sam podigao noseći zastavu Velsa: „Vels, golf, Madrid. Tim redom“.

Pratiće ga i priča da možda nije do kraja iskazao talenat. Ali i sasvim osnovana tvrdnja da je mogao još i da je bio jedan od najboljih.

„Nakon pažljivog razmatranja, objavljujem da sam od ovog momenta u fudbalskoj (klupskoj i reprezentativnoj) penziji“, napisao je Bejl na početku saopštenja.

„Osećam se neverovatno srećnim što sam ispunio san baveći se sportom koji volim. Doneo mi je neke od najboljih momenata u životu. Kroz 17 sezona, šta god bilo sledeće poglavlje, ovo putovanje biće neponovljivo.

Od prvog šuta u Sautemptonu do poslednjeg u Los Anđelesu i sve između oblikovalo je moju klupsku karijeru na koju sam izuzetno ponosan i na kojoj sam veoma zahvalan. Odigrao sam 111 utakmica za svoju zemlju, nosio sam kapitensku traku i to je zaista bilo ispunjenje svakog sna.

Osećam da je nemoguće da iskažem zahvalnost svima sa kojima sam igrao i sarađivao na ovom putu. Brojni su ljudi kojima sam večno zahvalan na pomoći da promenim život, da izgradim karijeru i nađem put o kome sam samo mogao da sanjam kada sam imao devet godina.

Svim mojim klubovima, Sautemptonu, Totenhemu, Realu i Los Anđelesu. Svim menadžerima i trenerima, pomoćnicima, saigračima, navijačima, agentima, projateljima i porodici – nemarljiv je uticaj koji ste imali na mene.

Mojim roditeljima i sestri – bez vaše posvećenosti u ranim danima koji su mi dali snažnu osnovu, nikada ne bih sada sedeo i pisao ovo saopštenje, hvala vam što ste me izveli na ovaj put.

Mojoj ženi i mojoj deci – vaša ljubav i podrška su me nosili kroz sve. Uz mene ste bili i kada je bilo najbolje i kada je bilo teško. Inspirišete me da budem bolji i veoma sam na vas ponosan.

I tako… Sada okrećem novu stranicu, vreme je za novo poglavlje. Vreme je za promene, ovo je prilika za nove avanture“, dodao je Bejl.

Posebno pismo Bejl je uputio navijačima reprezentacije Velsa.

„Odluka da se povučem iz fudbala daleko je najteža koju sam morao da donesem u svom životu.

Kako da opišem to što sam bio deo ovog tima i koliko mi to znači? Kako da pretočim u reči uticaj koji je to imalo na moj život? Kako da napišem kako sam se osećao svaki put kada bih obukao dres Velsa? Nema reči koje mogu to i približno da opišu i objasne. Ali znam da je svaka osoba koja ima veze sa fudbalom u Velsu oseća magiju i da je na isti način osetila tu snagu. Znam kako se osećam, ali za to nema reči.

Moje putovanje na internacionalnom nivou ne samo da je promenilo moj život već me je učinilo onim ko sam danas. Sreća koju sam imao da budem reprezentativac i da budem kapiten dala mi je nešto što nisam imao nigde drugo u životu. Počastvovan sam što sam mogao da budem deo istorije ove neverovatne zemlje, što sam osetio podršku i strast i što smo zajedno mogli da stignemo na neočekivana i sjajna mesta.

Delio sam svlačionicu sa momcima koji su mi postali braća, sa članovima stručnog štaba koji su bili kao porodica. Igrao sam za neke neverovatne menadžere i za najposvećenije navijače na svetu. Hvala svima vama što ste bili sa mnom na ovom putovanju.

Povlačim se sa terena, ali ne napuštam tim koji živi u meni i teče mojim venama. Nakon svega, zmaj na mojim grudima je sve što mi je ikada bilo potrebno“, poručio je Bejl navijačima Velsa.