in

FS Italije bi mogao da Juventusu oduzme još 20 bodova?

FS Italije bi mogao da Juventusu oduzme još 20 bodova?

Tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zahtevaće da Juventus bude kažnjen dodatnim oduzimanjem još 20 bodova, zbog finansijskih prevara oko isplata zarada igračima tokom pandemije korona virusa, navodi danas “Korijere delo Sport”.

Italijanski sportski sud kaznio je pre dve nedelje Juventus oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača. Nekoliko bivših čelnika Juventusa je suspendovano, uključujući bivšeg predsednika Juventusa Andreu Anjelija, na period od dve godine.

„Tužilac FIGC smatra da je Juventus napravio daleko teži prekršaj od finansijskih prevara prilikom transfera fudbalera. Juventus će pasti na poslednje mesto na tabeli Serije A, ako torinskom klubu bude oduzeto još 20 bodova“, navodi „Korijere delo Sport“.

Italijanski mediji podsećaju da se Juventus do pre dve nedelje borio za titulu u Seriji A, a sada mu preti ispadanje u Seriju B. Juventus je trenutno 13. na tabeli Serije A sa 23 bodova. Ako FIGC odluči da ponovo kazni torinski klub, „stara dama“ će pasti na poslednje mesto na tabeli sa samo tri boda.