in

Dopingovao sam se uz pritisak ruskog saveza

Dopingovao sam se uz pritisak ruskog saveza

Bivši ruski bacač kladiva Sergej Sergejević Litvinov (36) priznao je da je uzimao zabranjene supstance 2012. godine kada je neuspešno pokušao da se kvalifikuje za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

„Dopingovao sam se 2012. godine. Od aprila do maja, uzimao sam turinabol i oksandrolon“ objavio je Litvinov, koji se više na takmiči na Fejsbuku.

Litvinov je okrivio Rusku atletsku federaciju (RusAF) da je vršila pritisak na njega da uzima zabranjene supstance.

„U to vreme sam imao pritisak od strane saveza, ali na kraju je to bila moja odluka i moja krivica. Pre uzimanja supstanci bacao sam 79 metara, doping mi je pomogao da popravim rezultate za dva metra“, napisao je Litvinov.

Ovaj 36-godišnjak je sin Sergeja Nikolajevića Litvinova, osvajača zlatne olimpijske medalje 1988 i nekadašnjeg svetskog rekordera u bacanju kladiva.

Litvinov, koji sada živi u Njemačkoj, rekao je da je detalje svog slučaja predao Jedinici za integritet atletike (AIU), koja nadzire pitanja integriteta u međunarodnoj atletici, uključujući doping.

AIU je objavio kako mu je izrekao dvogodišnju zabranu i poništio rezultate između juna 2012. i februara 2016., čime mu je oduzeta bronzana medalja s Evropskog prvenstva 2014. godine.

Tagovi