in

Da li je Salah najbolji igrač Liverpula svih vremena? Veći čak i od Dalgliša?

Navijači Liverpula oduševljeni su igrama i golovima Mohameda Salaha. Neki od njih tvrde da nije daleko dan kada će “egipatski kralj” svrgnuti sa prestola “Kralja Kenija” Dalgliša i postati najbolji fudbaler Redsa svih vremena. Ali postoji jedan uslov…

Salah igra nestvarno dobro otkako je u leto 2017. stigao u Liverpul iz Rome. Posebno blista ove sezone. Trenutno je ubedljivo prvi strelac Premijer lige i najbolji asistent. Postigao je 19 golova na 24 utakmice i ima deset asistencija (kao i saigrač Aleksander Arnold).

Egipćanin je ovih dana u žiži javnosti i zbog novog ugovora. Aktuelni mu ističe na kraju naredne sezone i trenutno pregovara o produžetku saradnje na još tri godine. Ako potpiše novi ugovor Toni Kaskarino veruje da će postati najbolji igrač Liverpula svih vremena i pomrsiti slavu Keniju Dalglišu, najvećoj legendi kluba, koga su navijači na Enfildu odavno prozvali „Kralj Keni“, a klub mu se odužio tako što je glavnoj tribini na Enfildu dao njegovo ime.

Kaskarino je dugogodišnji reprezentativac Republike Irske (bivši fudbaler Aston Vile, Seltika, Čelsija, Marseja…) i osvedočeni navijač Liverpula.

Mora da ostane na Enfildu

“Ako ostane još tri godine u Liverpulu onda Salah zaista može da izazove Kinga Kenija i postane najveći igrač kluba svih vremena. Mislim da su on i Liverpul idealan spoj. U nijednom drugom klubu njegovi kvaliteti ne bi toliko došli do izražaja kao na Enfildu. Taktika koju primenjuje Klop je idealna za njega. Zato smatram da bi bila velika greška ako klub i on ne nađu zajednički jezik i ne produže saradnju”, kaže Toni Kaskarino za engleske medije.

Gledajući same rezultate i osvojene trofeje koje je 29-godišnji Mo Salah ostvario u dresu Liverpula, još uvek je daleko od Kenija Dalgliša, šest puta šampiona Engleske i tri puta prvaka Evrope sa Redsima. Ali popularnost koju ovih dana ima “egipatski kralj” među pristalicama Crvenih može da se poredi sa najvećim imenima kluba.

Istina, ima i onih poput bivšeg fudbalera ovog kluba Denija Marfija koji smatraju da je Salah još uvek daleko od najvećih legendi kluba. Ne samo Kenija Dalgliša već i Rodžera Hanta, Kevina Kigena, Jana Raša, Robija Faulera, pa sve do Stivena Džerarda…

Šta vi mislite?