in

Brihov „tihi“ sudija iz VAR sobe sudi Srbiji u Kopenhagenu

Prijateljsku utakmicu Danska – Srbija sudiće Feliks Cvajer, akter sada već antologijske utakmice „orlova” i Švajcarske, na Mondijalu u Rusiji 2018. Nemački arbitar nalazio se tada u VAR sobi i asistirao glavnom sudiji Feliksu Brihu!

U finišu susreta, podsetimo, Srbija je oštećena za jedanaesterac, pošto Nemac nije svirao prekršaj nad Aleksandrom Mitrovićem. Da je pogrešio, kasnije su potvrdila i nadležna tela svetske kuće fudbala – Feliks Brih se posle utakmice u Kalinjingradu pozdravio sa Mondijalom, iako je bio jedan od favorita za učesnika završnice takmičenja.

Klupko celog slučaja odmotalo se tri godine kasnije. Spekulisalo se da je Brih odbio signal iz VAR sobe, ubeđen u dobru odluku. Utvrđeno je ipak da Cvajer i VAR asistent, popularni AVAR sudija, Bastijan Dankert, nisu ni zvali Briha da pogleda jasnije situaciju i utvrdi konačnu odluku.

“Orlovi” će prvi put posle legendarnog meča videti Feliksa Cvajera.

Trgovac nekretninama iz Berlina, gde i danas živi, rođen 19. maja 1981. godine, sudi na bundesligaškim terenima već 13 godina. FIFA znak nosi od 2012.

Izvor : Guliver image

Iza sebe ima bogatu biografiju s pištaljkom – 22 utakmice Lige šampiona, 23 u Ligi Evrope, 194 u Bundesligi… Čak tri puta sudio je utakmice osmine finala najjačeg klupskog takmičenja na svetu. Poslednji put u proleće 2020, vodio je meč Juventusa i Liona.

Nemački arbitar sudiće drugi put reprezentaciji Srbije. “Orlovima” je bio taličan u Gruziji 2017. godine (3:1). Davne 2014. doneo je sreću i mladim fudbalerima Srbije, u kvalifikacionom meču sa Belgijom (3:0) i čuvenom revanšu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, protiv Španije (2:1).

Zajedno sa Cvajerom, na centar “Parkena”, u utorak u 17.55, istrčaće pomoćnici Stefan Lup i Marko Ahmiler. Poslovi četvrtog arbitra povereni su, takođe, Nemcu Svenu Jablonskom.

Utakmicu Danska – Srbija pratite na Sport klubu uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)