in

Bili smo i pre jaki individualno, ali ključ je zajedništvo

Kapiten Srbije Dušan Tadić priželjkuje atraktivne rivale na Svetskom prvenstvu, pošto reprezentativci igraju sa mnogo samopouzdanja od dolaska selektora Dragana Stojkovića.

S obzirom na to da je već obezbedila mesto na Svetskom prvenstvu, Srbiju tokom ove reprezentativne pauze očekuju prijateljske utakmice. Prvu će igrati protiv Mađarske u četvrtak.

Na pitanje koliko se pristup prijateljskoj utakmici razlikuje od pristupa takmičarskoj, Tadić je odgovorio:

“Ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari i pobednici, onda u svakoj utakmici, na svakom treningu želimo da pobedimo, igramo svoju igru i pokažemo koliko smo ozbiljni i da smo na pravom putu. Pripremamo se najbolje moguće. Želimo da pokažemo kakva smo ekipa i da nastavimo da igramo kao što smo igrali”.

Kapiten je istakao da se tim mnogo promenio od kada je Dragan Stojković selektor.

“Bili smo i pre jaki individualno, ali od dolaska Stojkovića postoji zajedništvo, imamo dobru, iskrenu atmosferu. Taj individualni kvalitet dolazi do izražaja, svi znaju šta se od koga očekuje, nema problema. To je ključ, zajedništvo, sloga, uživanje. Znamo šta predstavlja naša zemlja, igramo sa ljubavlju i strašću i željom da pobedimo. I da svi uživaju i navijači i mi”.

Srbija će u žrebu za planetarni šampionat biti u trećem šeširu.

“To je nebitno. Pokazali smo da smo fokusirani samo na nas, našu igru i to nam prija, momci osećaju samopouzdanje. Voleli bismo atraktivne, dobre protivnike, kakvi na Svetskom prvenstvu samo i jesu. Ali ostajemo fokusirani smo na našu igru i onda nema probelma”.

Do kraja godine Tadić će izvesno imati više od 90 utakmica za nacionalni tim.

“Nikad nisam razmišljao o tome, nije bitno. Bitno je šta postigneš sa ekipom, ovo će biti drugo Svetsko prvenstvo, gleda se šta tamo uradiš. Broj utakmica je nebitan”, naglasio je kapiten.

Utakmicu Mađarska – Srbija na kanalu Nova S uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)