in

Bajern nije fudbal, dominira samo zbog novca

Nekadašnji trener Bajerna Feliks Magat javno je prozvao Bavarce zbog uspostavljenog svojevrsnog monopola u nemačkom fudbalu zbog kojeg dugi niz godina nemaju adekvatnu konkurenciju.

Bajernovo funkcionisanje se, između ostalog, zasniva na tome da kupuje najkvalitetnije igrače rivalskih klubova u Bundesligi.

Veliki je broj takvih primera. Poslednji u nizu su Dajo Upamekano i Marsel Zabicer, ponajbolji igrači vicešampiona Lajpciga, koji su letos stigli na Alijanc arenu zajedno sa trenerom Julijanom Nagelsmanom.

Iz tog razloga, Bajern je već devet godina zaredom šampion Nemačke i potrebno je pravo čudo da ne nastavi taj niz. Takva situacija se nimalo ne dopada Magatu.

Bajern Minhen nije fudbal, on je samo njegova verzija. Klub ništa ne prozivodi, samo kupuje od drugih, jer ima najviše novca. Zato su bez konkurencije već 20 godina. Niko ne može da im priđe„, izjavio je iskusni strateg na ZDF televiziji.

Podsetimo, Magat je vodio Bavarce od 2004. do 2007. i za to vreme osvojio dve Bundeslige. Zatim je isti uspeh ponovio i sa Volfsburgom 2009. godine.

Tagovi