in

Anri odbio žensku reprezentaciju Francuske, želi u SAD

Anri odbio žensku reprezentaciju Francuske, želi u SAD

Prva je nogu povukla kapiten Vendi Renar i rekla da neće da igra za reprezentaciju sve dok se stvari oko tima ne podignu na potreban nivo i ne promene. Sledile su je Kadidau Dijani i Marija-Antoaneta Katoto. Konačno, tokom prošle nedelje selektor Korin Diakre dobila je otkaz.

Njen posao je Fudbalski savez Francuske ponudio legendarnom Tijeriju Anriju, ali je on navodno ponudu da preuzme žensku fudbalsku reprezentaciju odbio.

Kako je sam potvrdio za Figaro, Anriju je posao ponudio član Izvršnog odbora FS Francuske Žan Mišel Ola, što bi nekadašnjem reprezentativcu donelo priliku da ekipu za četiri meseca vodi na Svetskom prvenstvu.

Ipak, Anri ima druge planove i priželjkuje poziv da preuzme mušku fudbalsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država koja je takođe ostala bez selektora nakon što je majka Đovanija Rejne prijavila Grega Berhaltera za incident od pre 22 godine. 

SAD će, kao jedan od domaćina, učestvovati na Mundijalu 2026, a kakav tim će tada imati mogli smo da vidimo kroz igre prikazane u Kataru.

Tagovi