in

Abramovič prodaje Čelsi, prihod donira za pomoć žrtvama rata u Ukrajini

Abramovič prodaje Čelsi, prihod donira za pomoć žrtvama rata u Ukrajini

Ruski milijarder Roman Abramovič odlučio je da prekine spekulacije oko toga da li će ili neće prodati Čelsi, koje su se aktuelizovale sa izbijanjem krize u Ukrajini. U pisanoj izjavi istakao je da je odlučio da proda klub.

Abramovič je dostavio pisanu izjavu koja je objavljena na sajtu Čelsija.

– Želim da se obratim javnosti povodom spekulacija u medijima u prethodnih nekoliko dana u vezi mog vlasništva nad Čelsijem. Kao što sam i ranije istakao, uvek sam odluke donose u najboljem interesu kluba, kako sam smatrao iz sveg srca. Stoga, u trenutnoj situaciji odlučio sam da prodam klub, jer verujem da je to u njegovom najboljem interesu, kao i u interesu navijača, zaposlenih, sponzora i partnera.

Prodaja kluba neće biti brzopotezna, već će pratiti proces. Neću tražiti nikakav povraćaj ranijih pozajmica. Jer ovo za mene nikada nije bio posao zbog novca i ličnog interesa, već zbog čiste strasti prema klubu i igri. Šta više, dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje.

Prihodi će se skupljati za žrtve rata u Ukrajini, što za trenutni što za dugoročni oporavak. Ovo je bila neverovatno teška odluka za mene i boli me što se klub i ja rastajemo na ovakav način. Ali svakako verujem da je ovo u najboljem interestu za klub.

Nadam se da ću moći da dođem na Stamford Bridž da se pozdravim sa vama uživo. Bila je životna privilegija biti deo Čelsija i ja sam ponosan zbog svih naših dostignuća. Čelsi i navijači biće uvek u mom srcu. Hvala vam.

Spekulisalo se već ranije da je Abramovič nudio klub, a vrednost kluba se procenjuje na 4.3 milijarde evra.

Tagovi