60.000 navijača na finalu EP na Vembliju

Polufinalima i finalu Evropskog prvenstva na Vembliju moći će da prisustvuje više od 60.000 gledalaca, potvrdila je Vlada Velike Britanije.

To znači da će u završnici takmičenja biti popunjeno 75 odsto kapaciteta čuvenog stadiona.

Još nisu objavljeno koje procedure će morati da ispoštuju navijači iz inostranstva kako bi mogli da prisustvuju završnim utakmicama, a da ne moraju u karantin po dolasku u London.

„Ovaj turnir je bio svetionik nade, da pokaže ljudima da se vraćamo normalnijem načinu života. Zahvalan sam premijeru i Vladi Velike Britanije na napornom radu koji su uložili kako bi postigli ovaj dogovor sa nama i kako bi se završnica turnira igrala pred velikim brojem navijača“, rekao je prvi čovek UEFA Aleksanadar Čeferin.

Polufinalni mečevi i borba za titulu biće sportski događaji sa najvećim brojem navijača u Velikoj Britaniji u poslednjih 15 meseci.

„Finale će biti nezaboravan trenutak u oporavku naše nacije od pandemije“, poručio je državni sekretar Oliver Dauden.

Mečevima grupne faze takmičenja moglo je da prisustvuje oko 22.000 navijača.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Tagovi