in

Žao mi je što nisam mogao da mu objasnim

Epidemiolog Predrag Kon smatra da “nije baš u duhu međunarodnog zdravstvenog pravilnika“ to što Novaka Đokovića australijske vlasti nisu pustile u zemlju.

„Što se vakcinacije tiče, ostajem na tome. Jasno je šta ja mislim, poštujem šta on misli. Ne razumem na koji način je mogao da bude javna zdravstvena opasnost. Jasno mi je šta se desilo, a to što se desilo po meni nije prihvatljivo“, rekao je Kon za TV Prva.

On je podsetio da je preko društvenih mreža savetovao Đokoviću da o vakcinaciji ne govori.

“Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa”, rekao je Kon i naglasio da je jedan od najvernijih i najvatrenijih Đokovićevih navijača.

Nova.rs podseća da su se australijske vlasti, tokom sudskog procesa protiv Novaka, pozvale i na stavove iz Srbije, uz posebno isticanje izjave Predraga Kona.

„U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu“, naveli su na sudu predstavnici Australije.

Kon izjavio je i da “polako izlazimo iz maksimuma”, što se tiče broja novozaraženih koronavirusom, kao i da može da se kaže da je realno da do kraja godine virus više neće predstavljati pretnju kakva je sada.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi