Za Srbiju nema zime – izumi koji će nas spasiti od koronu

Dok epidemiolozi konstantno apeluju na nošenje zaštitnih maski, koje uglavnom nakon jedne upotrebe možemo da bacimo, neko se svojski potrudio da ide ispred vremena i napravi funkcionalan sklop usisno – izduvne konstrukcije koja se nosi na glavi.

Za ovaj patent još uvek nije podneta zakonska prijava za zaštitu pronalaska, te stoga, kradite ideju dok još možete!

Foto: uzivoizprevoza

Postupak pravljenja je sledeći: kupite crevo, isečete dva dela, povežete žicom, „izrežete“ oči, i to je to – dobijete zaštitnu masku sa usisnom i izduvnom granom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Uživo iz BG tramvaja i buseva (@uzivoizprevoza)

Ako vam je ovaj postupak ipak previše komplikovan, evo nekih jednostavnijih rešenja koja su naši sugrađani videli za shodne u odbrani od korone.

Rešenje broj 2: Celokupan postupak izrade nam nije poznat, ali sistem je sličan kao kod prvog rešenja. Benefiti ove zaštitne maske su i to što vam se ništa ne može obiti o glavu.

maska
Foto: uzivoizprevoza

Rešenje broj 3: Prilično je jednostavno, pre stavljanja maske, u usta ubacite jednu slamčicu koja će omogućiti protok i izduvavanje vazduha, jer vas maska u tom procesu potpuno sabotira – ne dozvolite da se ugušite!

Maska
Foto: uzivoizprevoza

Rešenje broj 4: Iako najjednostavnije rešenje do sada, ono je multifunkcionalno: ako vam, ne daj Bože pripadne muka u prevozu, možete povratiti a da se ne mučite da zovete vozača da zaustavi autobus ili da tražite kesu po torbi; uz to, ne morate ni da plaćate 6 dinara kesu u marketu!

Maska 4
Foto: uzivoizprevoza

Rešenje 5: Luk! Za sve što vas muči, tu je luk da reši problem – ovaj put je za spoljnu upotrebu.

Maska
Foto: uzivoizprevoza

Nadamo se da će vam sada pasti kamen sa srca, kada pored antikovid vakcina (kojih se libimo) postoje i alternativna rešenja za sprečavanje zaraze. Naši lokalni stručnjaci su se domišljato pobrinuli za to.

Bez maske ni u bašti, kaže Kon, kazne slede. OK, a ova 3 musketara? Ništa, a?

The post Za Srbiju nema zime – izumi koji će nas spasiti od koronu appeared first on Luftika.