in

Vozi Miško! Novosađani će se vakcinisati i u autobusu

Svi koji pamte epidemiju variole vere sećaju se i vakcinacije stanovništva protiv ovog smrtonosnog virusa boginja koja je sprovođena bukvalno svuda – na autobuskim stanicama, u vozovima, internatima, firmama…

I ovoga puta vakcinacija protiv zaranog koronavirusa sprovodi se na različitim mestima, a vest da će se građani vaklcinisati i u autobusima najviše podseća na scene iz prošlosti.

Autobus GSP-a koji je preuređen u mobilni punkt za vakcinisanje počeće sa radom u petak na Trgu slobode od 10 sati, a oni koji budu želeli da se vakcinišu u busu moći će da biraju između Fajzerove i kineske vakcine.

Kako je ranije najavljeno, ovaj autobus bi trebalo svaki dan da bude na drugoj lokaciji u Novom Sadu, kako bi se promovisalo vakcinisanje protiv kovida19, piše 021.

Novosađani se mogu vakcinisati bilo kojom od četiri vakcine dostupne u Srbiji na Novosadskom sajmu, svaki da od 8 do 18 časova, dok se na punktovima u tržnim centrima Promenada i BIG od 10 do 20 sati nude Sinofarmova i Fajzerova vakcina.

Prema poslednjim podacima Doma zdravlja, u Novom Sadu je za pet meseci vakcinisanja dato 240.000 doza vakcina, a oko 110.000 građana je revakcinisano.

Proces masovne imunizacije u tržnim centrima sprovodi Dom zdravlja “Novi Sad”, koji već nedeljama sprovodi i vakcinaciju stanovništva po prigradskim naseljima.

Trenutno se u Novom Sadu prvom dozom dnevno vakciniše između 700 i 1.000 građana

Za vakcinisanje u tržnim centrima i u ovom specijalnom vakcinalnom autobusu nije potrebno ranije zakazivanje, a građani kod sebe moraju imati samo lični dokument sa podacima.

Prepoznajete li lopova? Ušetao u novosadsko dvorište pod video nadzorom i odšetao sa biciklom