in

Vojska Srbije postavila šatore ispred kovid ambulante u Kragujevcu

Zbog povećanog broja pregleda građana i najavljenih atmosferskih padavina, pripadnici Vojske Srbije su u petak postavili šatore ispred kovid ambulante ATD Doma zdravlja Kragujevac.

„Šatori su montirani zbog pacijenata sa febrilnim stanjem i respiratornim infekcijama. To smo uradili u saradnji sa Štabom za vanredne situacije grada Kragujevca i Vojskom Srbije, kako bi zaštitili građane od kiše i hladnijeg vremena u narednim mesecima“, izjavio je direktor Doma zdravlja dr Vasilije Antić.

Prema njegovim rečima „korona je u zamahu i svakodnevno se u ambulantu javi do 450 građana i taj broj se ne smanjuje“.

Tokom 2020. godine, broj dnevnih pregleda dostizao je i broj od hiljadu, a Dom zdravlja je spreman da ako bude potrebno otvori ponovo za preglede na koronu i Ambulantu broj 1, kao i Zastavinu ambulantu.

„Delta soj koronavirusa širi se velikom brzinom, zarazniji je od drugih sojeva, a napada nevakcinisane i vakcinisane. Imamo veliki broj pregleda predškolske dece, pa strepim da će iduće nedelje kad počne školska godina ovaj broj biti još veći“, ističe Antić.

U Kragujevcu na dnevnom nivou vakcinu protiv korone primi 900 do 1.000 građana, od toga oko 100 su građani koji se prvi put vakcinišu i oko 800 onih koji primaju treću, buster dozu vakcine.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi