in

Verski poglavari pozvali građane Severne Makedonije da se vakcinišu

Poglavari verskih zajednica u Severnoj Makedoniji zajedno su pozvali građane da se vakcinišu protiv kovida-19.

Oni su tu poruku da je vakcinacija najbolji način za borbu protiv koronavirusa uputili nakon sastanka sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Bekimom Salijem.

„Svi smo složni da je imunizacija najbezbedniji način za zaštitu od širenja koronavirusa i da samo povećanjem obuhvata vakcinacije štitimo sopstveno i kolektivno zdravlje sa jedinim ciljem – boljom borbom protiv te pandemije“, rekao je Sali (facebook.com/zdravstvomk).

On se zahvalio poglavaru Makedonske pravoslavne crkve Stefanu, reis-ul-ulemi Islamske verske zajednice Šaćiru Fetahu, biskupu Katoličke crkve Kiru Stojanovu i predsedniku Jevrejske zajednice u Severnoj Makedoniji Pepu Leviju za tu „blagorodnu inicijativu kojim su zajedno apelovali da svaki gradjanin ozbiljno shvati potrebu za vakcinacijom protiv kovida-19“.

“U vreme pandemije, kada je skoro svako od nas pogođen tim virusom, kada je deo nas izgubio svoje najbliže, želim da na ovaj zajednički način uputimo apel da svaki građanin shvati potrebu za vakcinacijom. Da odgovori na naš poziv za vakcinaciju i da nikom ne dozvoli da ga pokoleba u stremljenju za spasavanje svog i života ljudi oko nas od ove kuge koja već dve godine menja naš način života”, rekao je ministar zdravlja na konferenciji za novinare sa verskim poglavarima.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi