in

Uhapšene tri osobe zbog malverzacija u vezi sa kovid potvrdama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv virusa kovid-19, saopšteno je iz MUP.

Kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku u jednom Domu zdravlja D.P.U. (1980) i S.A. (1980), dok se M. B. (1991) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, D.P.U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid-19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile, dodaje MUP.

Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D.P.U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saoštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi