in

U Srbiju stiglo 320.000 doza bivalentne vakcine iz Slovačke

U Srbiju stiglo 320.000 doza bivalentne vakcine iz Slovačke

Donacija od 320.000 doza vakcine Fajzer protiv kovida-19 dopremljena je u Srbiju iz Slovačke, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju se navodi da se donacija sastoji od 300.000 doza bivalentne vakcine prilagođene varijanti omikron i 20.000 doza originalne vakcine protiv kovida-19.

Vlada Srbije zahvalila je slovačkom ministarstvu zdravlja na donaciji i najvila da će se taj kontigent vakcina uskoro naći u ambulantama i počeće njihova primena.

„Vlada Srbije podseća da je vakcinacija jedini specifičan i dokazano efikasan način sprečavanja pojave teških formi bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda, naročito kod najosetljivih kategorija stanovništva kao što su stariji od 50 godina i osobe sa oslabljenim imunitetom iz bilo kog razloga. Vakcinacija je vid odgovornog ponašanja prema sebi, sopstvenom zdravlju i zdravlju svojih najmilijih. Na svim punktovima za vakcinisanje u Srbiji u svakom trenutku postoji dovoljna količina vakcina, a ovom prilikom još jednom apelujemo na građane da budu odgovorni i da se vakcinišu“, navodi se u saopštenju Vlade.

Tagovi