in

U Severnoj Makedoniji preminula 16-godišnjakinja od posledica koronavirusa

U Infektivnoj klinici u Skoplju preminula je 16-godišnja devojka od posledica kovida-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije.

Kako se navodi, mlada pacijentkinja iz tetovskog sela Siričino bila je „izuzetno težak slučaj, kiseonički zavisna i sa teškom pneumonijom“ i nije bila vakcinisana.

„Tokom hospitalizacije je potvrđena i plućna tromboembolija. U toku lečenja dolazi do progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije. Lečena je multidisciplinarno zbog razvijenih komplikacija, a došlo je do dramatičnog pogoršanja vitalnih parametara, što je dovelo do plućne embolije“, navodi se saopštenju.

Ta kovid pacijentkina je u skopsku infektivnu kliniku je sa mnogo teškom kliničkom slikom dovezena iz bolnce u Tetovu, gde je bila hospitalizivana od 21. do 23. oktobra, a prethodno je devet dana bila lečena u kućnim uslovima.

To je druga najmlađa žrtva koronavirusa u Severnoj Makedoniji od početka pandemije. Najmlađa je 15-godišnja devojka iz tetovskog sela Selce koja je umrla 1. septembra u Infektivnoj klinici u Skoplju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi