in

U Severnoj Makedoniji oko 900 novih slučajeva korone, 14 preminulih

U Severnoj Makedoniji registrovana su 882 nova slučaja koronavirusa, a 14 osoba je umrlo od te zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi, u poslednja 24 sata napravljen je 6.591 test na kovid i pozitivno je 13,38 odsto testiranih.

Ohridsko Jezero, Ohrid, Severna Makedonija,

Od koronavirusa u Severnoj Makedoniji do sada je umrlo 5.668 osoba, dijagnostikovano je 168.872 zaraženih, a aktivnih slučajeva ima 11.106.

Institut za javno zdravlje registrovao je da je ozdravilo još 140 pacijenata, tako da je ukupan broj izlečenih porastao na 152.098.

U Severnoj Makedoniji je u avgustu počeo da skače broj novozaraženih koronom, tako da je zemlja uvela meru da je za ulazak u ugostiteljske objekte, na koncerte ili utakmice obavezna potvrda o vakcinaciji ili o preležanom kovidu-19. Prema odluci vlade u Skoplju, zbog ubrzanog širenja virusa zabranjen je rad zatvorenih delova ugostiteljskih objekata, a za sedenje u otvorenim delovima kafića, restorana i klubova stariji od 18 godina će morati da imaju potvrdu o bar jednoj primljenoj dozi vakcine.

Takođe, vlada u Skoplju je odlučila da će od 1. septembra strani i makedonski državljani za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju sertifikat o vakcinaciji, ili negativan PCR test, ili dokaz da su nedavno preležali kovid.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi