in

U Novom danu o koronavirusu, slede li nove mere?

Iz dana u dan raste broj novozaraženih virusom korona, u poslednja 24 sata zaraženo je 5.069 osoba, a stručnjaci upozoravaju da najjači udar delta soja u ovom talasu tek sledi za dve do tri nedelje. Hoćemo li se zaista svi zaraziti, kako to tvrdi pokrajinski sekretar za zdravstvo ili ćemo, uz nove mere, dobiti i kovid propusnice? I da li je ovde zaista reč o diskriminaciji ili pravu na život? O tome u temi jutra govore pulmolozi doktor Dejan Žujović i doktor Dragan Delić.

Štampu listamo sa novinarom NIN-a Zoranom Preradovićem.

Miokarditis, zapaljenje srčanog mišića, je bolest koja kod 25 odsto pacijenata izaziva hroničnu slabost srca i treći je najčešći uzročnik smrti kod dece i mladih. Ova bolest se vratila u fokus čovečanstva sa pojavom pandemije koronavirusa, a najčešće oboljevaju fizički aktivne mlade osobe u starosnoj dobi od 15 do 30 godina. O tome razgovaramo sa kardiologom i specijalistom interne medicine doktorom Svetislavom Mališićem.

Ovogodišnji festival BELEF biće zatvoren muzičkim događajem godine, koncertom Plasida Dominga, naša gošća je operska diva, sopran, Marija Jelić.

Tagovi