in

TS Mađarske pokrenuo istragu zbog lažnih negativnih PCR testova

Teniski savez Mađarske pokrenuo je internu istragu kako bi ustanovio da li je lekar saveza falsifikovao kovid testove za igrače i trenere koji su u novembru prošle godine učestvovali u Dejvis kupu.

Mađarska je na završnom turniru Dejvis kupa u Torinu bila u grupi sa Hrvatskom i Australijom.

TS Mađarske objavio je da je istraga u toku te da će biti pokrenut i disciplinski pa i sudski postupak protiv svih umešanih u neregularnosti nakon sumnji da su lažirani kovid testovi profesionalnih i mladih igrača.

„Savez će u potpunosti sarađivati sa istražnim vlastima u ovom postupku i obaveštavaće javnost o rezultatima istrage“, navodi se u saopštenju TS Mađarske.

Mađarska novinska agencija objavila je imejl prepisku između TSM i roditelja dece koja su nastupila na takmičenju u Austriji, roditelji su obavešteni da vlasti Austrije za ulazak u ovu zemlju zahtevaju PCR testiranje i od njih je zatražen niz podataka kako bi ovo pitanje bilo “rešeno”.

Nakon istrage koja je sprovedena na Medicinskom fakultetu utvrđeno je da su PCR testovi sa negativnim rezultatima izdati članovima TS Mađarske iako testiranja nisu obavljena u laboratoriji. Univerzitet je potvrdio da je lekar koji je izdao ove testove dobio otkaz.

Tagovi