in

Trudnica iz Vlasotinca preminula od posledica koronavirusa

Trudnica iz Vlasotinca M.R. (31) preminula je od posledica infekcije virusom korona.

Ona je u petak, posle višednevne borbe, izgubila bitku sa opakim virusom, potvrđeno je „Novostima“ u kruševačkoj Kovid bolnici.

„Učinili smo sve što je bilo u našoj moći, ali je pacijentkinja nažalost podlegla posledicama infekcije. Važno je reći da nije bila vakcinisana, kao ni svi mladi ljudi koje primamo na bolničko lečenje iako stalno ponavljamo koliko je vakcinacija važna“, kazao je dr Vladan Cvetanović, koordinator Kovid bolnice u Kruševcu.

Žena je iz leskovačke Opšte bolnice zbog teške kliničke slike odmah po prijemu, pre više od deset dana, transportovana u Kruševac gde joj se stanje, uprkos naporima lekara, i dalje komplikovalo, pa se borba za život žene, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, završila na respiratoru tragičnim ishodom.

„Sve pacijente koji su u teškom stanju upućujemo u Kruševac. Trudnica koja nam se javila imala je ozbiljnu kliničku sliku, pa smo je odmah uputili na dalje lečenje. Trenutno kod nas hospitalizujemo samo pacijente sa lakšim formama bolesti i oni se smeštaju na Infektivno odeljenje“, rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Žena je u subotu sahranjena na vlasotinačkom groblju, a iza sebe je ostavila supruga i dvoje male dece.

Tagovi