in

Stvar se izgleda smiruje, treba biti oprezan i dalje

Stvar se izgleda smiruje, treba biti oprezan i dalje

U Srbiji su na snazi ublažene mere protiv koronavirusa. Evo šta stanovnici Beograda misle o tome.

N1: Šta mislite o ukidanju kovid propusnica?

„Dobra stvar. One su na neki način izgubile svoj rezon. Ljudi treba da razmišljaju o sebi, i o svom interesu i o svom zdravlju, pa će onda valjda sebi da ‘monitraju’ tu propusnicu. Što bi neko rizikovao da zarazi nekog? Stvar se izgleda smiruje, ali treba biti oprezan i dalje“.

N1: Preporučena je i četvrta doza vakcine, da li ste zainteresovani?

“Jesam. Ja ću prihvatiti mere koje zvanična medicina proglasi kao prihvatljive, a da jurim po sajtovima, gledam po viberu, slušam šta kažu antivakseri… Tolike palamuđevine… Nemam bolji izraz, suviše sam mator i nemam mesta na svom hard disku to da slažem. Kada medicinska nauka kaže nešto, valjda njima treba da verujemo”.

N1: Da li ste čuli da su sada maske preporučene, ne i obavezne. Hoćete li da nastavite da je nosite?

“Hoću, zato što ne verujem Kriznom štabu uopšte.

N1: Ukinute su i kodvid propusnice, šta mislite o tome?

“Znam. Te kovid propusnice su bile apsolutno bezveze zato što od 22 časa… Ko, šta? Kao da je virus do 22 okolo, a posle 22 časa? Apsolutno nema nikakve svrhe”.

N1: Kovid propusnice su ukinute.

“Jesu kovid propusnice ukinute, ali mislim da ne treba da se vezujemo samo za njih. Imamo ljude koji su vakcinisani, i one koji nisu. I jedni i drugi su u tom nekom žarištu, i dalje mogu da se opet zaraze, bez obzira da li su vakninisani ili ne.

N1: Preporučena je i četvrta doza vakcine, da li ste zainteresovani?

“Pa, ako sam primio tri, primiću i četvrtu. Zašto da ne. To ja zbog sebe. Primer nam je dao i predsednik. Pa kada je i on primio, zašto ja da ne primim”?