in

Severna Koreja razvila sopstvenu opremu za sprovođenje PCR testiranja

Severna Koreja razvila je opremu za polimeraznu lančanu reakciju (PCR) za sprovođenje testiranja na koronavirus budući da zemlja pokušava da suzbije pojavu novih više zaraznih sojeva virusa, objavili su u ponedeljak državni mediji.

Izolovana zemlja nije potvrdila nijedan slučaj covida-19, ali je zatvorila granice, ograničila putovanja i uvela stroge mere prevencije, smatrajući pandemiju pitanjem nacionalnog preživljavanja.

U sklopu suzbijanja širenja virusa, naučnici i tehničari Državne akademije nauka razvili su PCR sistem koji po prvi put zadovoljava svetske standarde, izvestilo je glasilo vladajuće Radničke partije Rodong Sinmun.

Oprema je predstavljena kao jedno od nedavnih dostignuća kroz nastojanja vođe Kima Džonga Una da lokalizuje proizvodnju pogona, alata i materijala zbog međunarodnih sankcija i zatvaranja granica što je veoma smanjilo trgovinu.

Severna Koreja sprovela je PCR testove kao međunarodno priznatu standardnu ​​dijagnostičku metodu za covid-19, ali je imala pomoć iz inostranstva, uključujući i onu od Svetske zdravstvene organizacije (WHO).

Tagovi