in

Protest na Markovom trgu u Zagrebu zbog uvođenja kovid potvrda

Na Markovom trgu u Zagrebu, na kojem je sedište Vlade i Hrvatskog sabora, okupilo oko 300 demonstranata, protivnika šireg uvođenja kovid potvrda, koje će od 15. novembra biti obavezne u svim javnim i državnim službama, javili su mediji.

Nije poznato je li protest bio prijavljen, a na Trg je ubrzo stigla i policija, pa su se demonstranti razišli.

Okupljeni su nosili lampione, rekavši da je to „simbolično svetlo protiv tame“ u koje nas, kako tvrde, uvode kovid-potvrde. Najavili su dolazak pred Vladu svake večeri.

Inače, konzervativno katoličko aktivističko udruženje Vigilare pre dva dana protest je najavilo na Fejsbuku, gde su objavili da „imaju pravo doneti svetlo u mrak“.

Predsednica Hrvatskog udruženja za prava pacijenata Jasna Karačić ocenila je da u Hrvatskoj vlada veliki otpor vakcinisanju i nepovjerenje prema struci zbog dezinformacija o kovidu-19 koje se šire društvenim mrežama.

Širenje dezinformacija preko društvenih mreža puno je brže nego širenje naučno utemeljenih informacija. To je prisutno i u drugim državama, no kada se gleda prosek, u Hrvatskoj je to izraženo najviše u celoj EU-u, izjavila je ona za Hinu.

Tagovi