in

Ponovo nas čeka težak period, sugerišite građanima da se vakcinišu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je očigledno da nas, kada je u pitanju koronavirus, “ponovo čeka težak period”.

„Moramo svi zajedno da vodimo dodatnu brigu i pažnju da se u ovoj sledećoj fazi dobro i odgovorno borimo kao što je to bilo i u prethodnom periodu. Molim sve vas da u domenu u kom možete da utičete i sugerišete sugrađanima koji se nisu vakcinisali da se vakcinišu. To je neophodno“, rekao je Radojičić na sednici Skupštine grada Beograda.

Radojičić je rekao da „jedino zajedno objašnjavanjem, pričom, razjašnjenjem dilema koje neki sugrađani imaju može da se postigne cilj, a to je povećanje broja vakcinisanih i da na kraju pobedimo koronu“.

On je ocenio da na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada Beograda ima puno važnih tačaka, da će se odlučivati o planskoj dokumentaciji za nekoliko važih delova grada.

Radojičić je rekao da, pre svega, misli na linijski park, koji je ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića od pre nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, značajna tačka dnevnog reda je i planska dokumentacija za stanove za službu bezbednosti, kao i planska dokumentacija za Biokampus u kome će biti smešten Biološki fakultet, kampus za studente.

„Danas imamo značajne tačke koje se tiču davanja imena Skveru Milena Dravić i Dragan Nikolić i o spomeniku Dušku Radoviću. Uvek su te stvari važne da se sećamo ljudi koji su dali veliki doprinos za grad Beograd“, ocenio je Radojičić.

Tagovi