in

Od današnje 2.454 novozaražene osobe, oko 250 će biti hospitalizovano

Imunolog Dušan Popadić ocenio je da će od današnje 2.454 novozaražene osobe koronavirusom, njih oko 250 u narednim danima biti hospitalizovano i da će “20 od njih verovatno da umre”.

„Ja to vidim tako da će ovih dana da bude oko 250 novohospitalizovanih pacijenata od ovih 2.500. Da će 30 od njih da završi u jedinicama intenzivnog lečenja i 20 od njih će verovatno da umre“, rekao je Popadić za RTS.

Popadić, koji je i član Nacionalnog stručnog tela za imunizaciju, kazao je da će za te novohospitalizovane biti potrebno oko „100 lekara i 200 sestara, koji će morati „da se odvoje od svojih normalnih dužnosti lečenja pacijenata“.

„I vidim da će rezultat toga da bude još 60 preminulih, ne sa dijagnozom kovida-19, ali koreliraće sa smrću ovih 20 od ovih 2.500 koji su danas testirani pozitivno. Vidim i potrošnju od verovatno četvrt miliona evra svakoga dana za ovih 2.500 testiranih pozitivnih“, ocenio je Popadić.

On je istakao da je novi talas koronavirusa stigao ranije nego što je predviđano i dodao da trenutno „nisu sigurni da na jesen, ili u ranu zimu nećemo imati još jedan talas“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi