in

Nova godina neće propasti za mlade koji su vakcinisani

Za vakcinisane neće morati da važe restrikcije koje bi potpuno onemogućile da se proslavi Nova godina, izjavio je imunolog Srđa Janković.

On je, precizirajući da ne govori o merama koje će važiti za Novu godinu, jer će Krizni štab tek odlučivati o tim merama, rekao da smatra da će mladi koji su vakcinisani, uz minimum pridržavanja mera opreza kojih i vakcinisani ima smisla da se pridržavaju, moći da imaju Novu godinu koja neće biti „značajno oštećena ovom situacijom“.

„To ne znači da bilo koga savetujem da ne sprovodi osnovne mere opreza jer znamo da vakcina ne daje neprobojnu zaštitu. Ona štiti u značajnoj meri od samog obolevanja i još više od težeg obolevanja, a na nivou umiranja od kovida vidi se ogromna razlika vakcinisanih i nevakcinisanih, destostruka najmanje, u nekim zemljama i veća“, rekao je dr Janković.

Izvor: Tanjug

„Verujem da za mlade ljude koji su izabrali da se vakcinišu i koji se ponašaju sa minimalnom dozom zdravog razuma, ova Nova godina neće propasti, čvrsto sam u to ubeđen“, rekao je imunolog, a prenosi Tanjug.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi