in

Neposredan model nastave u svim školama

U svim osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka 28. marta 2022. godine, nastava će se odvijati po prvom modelu odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 16. marta do 23. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.723 (0.22 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana, navedeno je u saopštenju.

Ukupno je 70 (0.17 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 7 (0.02 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, saopšteno je.

Tagovi