in

Kuba od 15. novembra ukida obavezno testiranje za vakcinisane turiste

Nakon 20 meseci primene različitih ograničenja zbog pandemije, Кuba od 15. novembra ukida obavezno testiranje na koronavirus za vakcinisane turiste, kao i obavezni karantin za sve posetioce, osim ako se ne zaraze kovidom na putovanju ka Kubi, objavio je portal “Loneli Planet”.

Uspešna kampanja vakcinacije kubanskim domaćim vakcinama i značajno smanjenje broja zaraženih kovidom omogućiće ponovo otvaranje aerodroma i nastavak komercijalnih letova od ponedeljka, što se poklapa sa turističkom sezonom u toj zemlji, koja traje od sredine novembra do kraja marta, piše poznati portal specijalizovan za putovanja.

Kada je reč o putnicima iz Srbije, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, oni mogu da posete Kubu, uz dokaz o vakcinaciji.

Putnicima koji nemaju odgovarajuću potvrdu o vakcinaciji protiv kovida neophodan je negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata pre putovanja, u ovlašćenoj laboratoriji zemlje porekla.

Deca mlađa od 12 godine su izuzeta od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji i PCR testa.

„Prilikom ukrcavanja na let u mestu polaska, avio-kompanije će zahtevati od putnika da dostave potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test“, ističe se u obaveštenju ministarstva o uslovima za putovanje.

Dodaju da je potrebno popuniti i Izjavu o zdravstvenom stanju putnika, što je obaveza po dolasku na Кubu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi