in

Iza lekara dve teške godine

Iza lekara dve teške godine

Prvi slučaj koronavirusa registrovan je na današnji dan pre dve godine kod pacijenta koji je primljen u zdravstveni centar u Kikindi. On je prebačen brzo u opštu bolnicu u Subotici. Epidemiološkinja, pomoćnica direktora Opšte bolnice u Subotici, Gordana Krtinić, koja je primila prvog pacijenta rekla je da su iza lekara dve teške godine velikog iskustva.

Danas su epidemiološki podaci u Subotici dobri, na bolničkom lečenju se nalazi 21 bolesnik, a na respiratoru se nalazi jedan pacijent, prenosi RTS.

Doktorka Gordana Krtinić je primila prvog kovid pozitivnog pacijenta, koji se pojavio na današnji dan pre tačno dve godine.

“Ovo su dve teške godine velikog iskustva, iza nas je pet epidemijskih talasa”, navela je Krtinić.

Izvor: RTS

Prema njenim rečima, od prvog pacijenta do danas u bolnici u Subotici pregledano je 25.000 pacijenata, 4.900 je primljeno u bolnicu, a 500 je bilo na respiratoru.

“Saki od talasa imao je specifičnostin i morali smo na vreme da se organizujemo da bi svaki pacijent bio adekvatno zbrinut”, istakla je epidemiološkinja.

Navodi da je sve ovo vreme bilo teško raditi, da su lekari umorni, ali da je najveće zadovoljstvo kad pacijent krene kući.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi