in

Imamo tri kovid pacijenta, među kojima je i beba

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić izjavio je da se u toj ustanovi nalaze tri kovid pacijenta, među kojima je i beba.

Dučić je za RTS rekao da je od početka pandemije kroz tu kliniku prošlo oko 90 kovid pozitivnih pacijenata, a u posledenja tri meseca 40 pacijenata.

Značajno je veći broj dece sa kovid infekcijom i sa teškom kliničkom slikom koji zahtevaju bolničko lečenje, tako da ne očekujemo ništa dobro sa dolaskom delta plus soja, naveo je Dučić i dodao da je u odnosu na prošlu godinu značajno povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama.

On je istakao da je u toj ustanovi vakcinisano više od 95 odsto lekara, medicinskih sestara oko 60 odsto, jedan određeni broj sestara i lekara je prebolovao kovid, tako da je 75 odsto sestara imunizovano što vakcinom što preležanim kovidom.

„Zdravstveni radnici su dobro informisani, stimulišemo ljude da se vakcinišu, moj tim smatra da je to neophodno, ne možete nekog naterati, ali gledamo da se što veći broj radnika vakciniše“, kazao je Dučić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi