in

Grčka usvojila nove mere koje će važiti samo za nevakcinisane

Grčka Vlada usvojila je nove antikovid mere, koje će važiti samo za nevakcinisane građane.

Nevakcinisane osobe moraće da imaju negativan brzi antigenski ili PCR test da bi ušle u banke, javne kancelarije, maloprodajne objekte, mešovite zabavne prostore i frizerske salone. Ova odredba se neće odnositi jedino na prodavnice prehrambenih proizvoda i verske objekte.

Prema novim pravilima, svi nevakcinisani zaposleni građani u privatnom i javnom sektoru moraće da prilažu dva antikovid testa nedeljno.

Nova vladina pravila usvojena su kako bi se zaustavio nagli porast broja zaraženih, prenosi „Katimerini“.

Grčki ministar zdravlja Tanos Plevris rekao je da su nevakcinisani građani mnogo više ugroženi i da moraju da postoje mere koje će služiti za njihovu zaštitu. On je najavio i da će biti pooštrene kontrole i kazne za kršenje mera i upozorio na „nultu toleranciju za one koji primaju nevakcinisane osobe“ u prostore u kojima važe nova pravila.

Vlasnici preduzeća će plaćati kaznu od 5.000 evra i suočiće se sa zatvaranjem svojih objekata na 10 dana ukoliko budu prekršili pravila.

Zdravstvene vlasti u Grčkoj su zabeležile juče 6.700 novih slučajeva koronavirusa, čime je oboren rekord od prethodnog dana sa 5.449 slučajeva.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi