in

Federacija BiH uvodi nove epidemiološke mere od 20. decembra

U Federaciji Bosne i Hercegovine od 20. decembra stupaju na snagu nove anti-epidemiološke mere koje podrazumevaju pravilo “vakcinisan-testiran-preboleo” što znači da će svi zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru i javnim upravama morati da imaju ispunjen jedan od ta tri uslova za dolazak na posao.

Pomoćnik Federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez rekao je za N1 BiH da će mere biti uvedene postepeno.

Od 20. decembra svi koji su zaposleni u zdravstvenom sektoru, socijalnom, te javnim upravama, vladama, opštinama, moraće da ispunjavaju jedan od tri uslova za dolazak na posao, rekao je Čerkez.

Prema njegovim rečima poslodavci će dirketno odlučivati o zaposlenima koji ne budu ispunjavali nijedan od tri uslova za dolazak na posao.

„Smatramo da ovim pokazujemo i našu želju za vraćanje u normalan život, da želimo što pre da pokrenemo odredjene sektore, posebno kad govorimo o ugostiteljstvu, turizmu i ostalom što će takodje nakon odredjenog perioda doći pod ove mere, što znači da nećemo više imati ograničenja u broju ljudi prisutnih na utakmicama, restoranima, ali ćemo morati poštovati jedan od ova tri principa“, dodao je Čerkez.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi