in

Erik Klepton novim singlom “This Has Gotta Stop” kritikuje mere protiv korone

Erik Klepton objavio je novu pesmu “This Has Gotta Stop”, u kojoj se čini da izražava svoje frustracije odgovorom vlasti na pandemiju koronavirusa. 

Slavni roker se proteklih meseci javno usprotivio restriktivnim merama uvedenim zbog koronavirusa, kao i vakcinaciji. U decembru prošle godine je s Van Morisonom snimio pesmu „Stand and Deliver“, jednu od mnogih pesama koju je taj poznati severnoirski kantautor napisao protiv ‘lokdauna’.

Nova Kleptonova pesma „This Has Gotta Stop“ ispraćena je animiranim spotom, koji je od petka pogledan više od 650.000 puta, a koji prikazuje ljude hipnotisane medijima i demonstrante s natpisima kao što je „Sloboda“.

„Ovo mora da stane. Ne mogu više da podnesem ove gluposti. Prevršilo je meru“, peva muzičar u refrenu nove pesme.

Klepton (76) je ranije kritikovao vakcine protiv kovida-19, nakon svog iskustva vakcinacije AstraZenekom, za koje je rekao da je rezultiralo „katastrofalnim“ posledicama po njegovo zdravlje.

Nakon prve doze, on je „odmah imao teške reakcije koje su trajale deset dana“, objavio je u maju.

Nakon druge doze, „njegove ruke i stopala bile su smrznute, umrtvljene ili goruće i više-manje neupotrebljive dve nedelje“.

„Strahovao sam da više nikad neću svirati gitaru“, rekao je tada.

Tvrdnje da su vakcine protiv kovida-19 sigurne nazvao je „propagandom“, dodavši da je teško ćutati o toj temi sa znanjem koje sada ima.

Klepton je u julu odbio da svira koncerte na lokacijama koje su od publike tražile potvrdu o vakcinaciji, tvrdeći da je to diskriminacija.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Tagovi