Dete iz Vranja (9) preminulo od korone u niškoj bolnici

Pacijent D.P. star devet godina iz Vranja, koji je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene infekcije koronavirusom, preminuo je protekle noći.

Pacijent je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti, stavljen na respirator i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekovalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25. aprila

„U toku noći 26.04.2021. došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije ali nažalost pacijent nije na njih odreagovao. Inače, pacijent je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije Sars CoV 2, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu“, navodi se u saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, piše Nova.

U Srbiji su, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubila 31 pacijent. Potvrđena su 1.695 nova slučaja zaraze od 8.956 testiranih uzoraka.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 5.601 pacijent. U najtežem stanju je 202 pacijenta i oni se nalaze na respiratoru.

Od početka pandemije do sada testirano je 3.775.363 osobe, a regirtovano je  679.667 slučajeva.

Od početka pandemije borbu sa virusom je izgubilo  6.227 osoba.

Kon poručio da bi nam otvorili sve da poštujemo mere. Prešao 50 km da bi se uverio da smo nedisciplinovani