in

Brnabić: Imunizacija – jedini način da se ratosiljamo bede, a pričamo o merama

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se komplikuje epidemiološka situacija i dodala da je sigurna da će medicinski deo Kriznog štaba insistirati na uvođenju kovid propusnica.

„Mi imamo prilične pravne probleme s tim, ali razgovaramo svakodnevno o tome. Ja bih da se vratimo na vakcinaciju. To je jedini odgovor na sva naša pitanja“, kazala je Brnabić tokom gostovanja na TV Pink.

Navela je da je 51 odsto punoletne populacije Srbije vakcinisano i naglasila da je imunizacija jedini način da se „ratosiljamo ove bede“, da se pobedi koronavirus.

„Nekako mi se čini besmisleno da u trenutku kada imamo dostupne vakcine, da moramo da pričamo o merama. To je suprotno zdravoj pameti“, rekla je Brnabić.

Govoreći o novoj školskoj godini, Brnabić je kazala da će zbog epidemiološke situacije u 15 lokalnih samouprava ona početi kombinovano, odlaskom u škole i praćenjem nastave onlajn, a u Tutinu samo preko interneta.

Ona je istakla da je važno da deca na nastavu idu u škole što duže jer je, kako je ocenila, neuporediva s onlajn nastavom, naročito za mlađe đake.

„Kao što smo radili i prošle godine, Institut ‘Batut’ će pratiti situaciju i reagovaćemo po potrebi“, naglasila je ona.

Brnabić je navela da će ministar prosvete Branko Ružić i ona u sredu posetiti renoviranu školu u Staroj Pazovi.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Brnabić kritikuje Danas: Na karikaturi treba da bude Đilas, ne Vučić

Premijerka Ana Brnabić posvetila je dobar deo vremena svog televizijskog nastupa listu Danas, zbog naslovne strane, koja ju je „frapirala“, navodeći da je to sada „politički pamflet u vlasništvu Dragana Đilasa i tog dela opozicije“, dok je nekada bio list „za primer, jako profesionalan, objektivan, čini mi se fenomenalan“.

„To je fabrikacija. Pomislite dokle“, rekla je Brnabić, za TV Pink, povodom naslovne strane današnjeg izdanja tog lista „Penzioneri i radnici na minimalcu gube trku sa potrošačkom korpom“, tvrdeći da to „nema veze sa istinom već je sve suprotno“.

Ona je rekla da na karikaturi, kojom je ilustrovan tekst, „treba da bude Đilas kako uzima novac od građana a ne Vučić, jer bi to bila prava slika stvari“.

„Guramo dalje, ekonomija ide dobro. Samo je važno da se borimo protiv laži i lažnih vesti jer su to stvari koje su tendeciozno plasirane da se umanje naši uspesi i na vlast nekako vratili ljudi koji su vlasnici ovih medija, da bi oni uzimali novac od gradjana i trpali ih u svoje džepove“, rekla je Brnabić.